Stichting BWM presenteert nieuw boek: ‘Gezond water. Niet vanzelfsprekend’

Op vrijdag 27 september presenteert stichting Biowetenschappen en Maatschappij het boek: Gezond water. Niet vanzelfsprekendHet bijzondere aan deze publicatie is dat het een bundeling is van de actuele kennis op het gebied van zoet water. Deze kennis is op initiatief van stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) samengebracht. Het boek is geschreven door wetenschappers en bevat leesbaar en toegankelijk taalgebruik met heldere infographics.

Boek gezond water
Beeld: ©Stichting Biowetenschappen en Maatschappij

De Nederlandse waterkwaliteit in onvoldoende

Gezond water is niet vanzelfsprekend, ook niet in Nederland. Hoewel water essentieel is voor ons en al het leven om ons heen, gaan we er toch heel nonchalant mee om. We gebruiken er te veel van en we brengen stoffen in het water die niet gezond zijn.

Gezond water geeft een overzicht van de problemen die spelen rondom zoet water. Waar komt het water vandaan? Welke kringloop doorloopt water en wat betekent dit voor de beschikbaarheid van gezond water voor de natuur en de mens? De Europese Unie waarschuwt regelmatig dat de Nederlandse waterkwaliteit onvoldoende is. Hoe kunnen we de kwaliteit verbeteren? Daarvoor zijn overheden, betrokken partijen én burgers aan zet.

Benieuwd geworden?

Gezond water is voor €15,- te bestellen via de webwinkel en ligt binnenkort ook in de boekwinkels. Meer informatie over Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) vind je hier.